Aandeel Intertrust aantrekkelijk gewaardeerd

Financieel dienstverlener Intertrust (+2,2%) presenteerde donderdagochtend fraaie vierdekwartaalcijfers. De vooruitzichten voor 2019 zijn in lijn met de eerdere verwachtingen van analisten. Wij vinden het aandeel Intertrust op het huidige niveau aantrekkelijk gewaardeerd met 9,6 maal de verwachte winst over de komende twaalf maanden. Vooral nu de beleggingscasus onderliggend verbetert nemen de kansen op een herwaardering toe. Bovendien geeft het dividendrendement van 4,3% aan dat de aandeelhouder niet wordt vergeten. Het aandeel Intertrust staat op de favorietenlijst van Kempen.

Intertrust draait goed vierde kwartaal

Trustkantoor Intertrust realiseerde een organische omzetgroei van +3,3% over het vierde kwartaal en dit vinden wij sterk. De verwachting van analisten was +2,4%. Eindmarkten Nederland en Luxemburg presteerden goed (kwartaal-over-kwartaal). Ook bij de operationele marge (EBITA) was er een aanzienlijke beter dan verwachte prestatie. Voor geheel 2018 bedroeg deze 37,5% waar analisten uitgingen van 37,0%.

Positieve ontwikkelingen bij het werkkapitaal verbeterde de vrije kasstroom van Intertrust. Wij hadden onze bedenkingen bij het verloop van het werkkapitaal in de eerste negen maanden van het jaar. Die zorgen zijn nu weg. Intertrust kondigde donderdag ook de overname aan van de escrow - en settlement-activiteiten van ABN AMRO. Hierdoor wordt Intertrust de grootste escrow-aanbieder in Europa. Aangezien de overname geen materiële impact heeft op de financiële resultaten van het bedrijf, worden transactiegegevens niet bekendgemaakt. Escrow of geld in bewaring geven wordt vaak gebruikt bij complexe financiële transacties, bijvoorbeeld fusiesen overnames en onroerend goed, en wij vinden dat deze activiteiten goed in de strategie van Intertrust passen.

Vooruitzichten voor 2019 volgens verwachting

Intertrust verwacht voor 2019 een organische omzetgroei van 3 tot 5% bij een operationele marge van tenminste 36%. Analisten gingen gemiddeld uit van 3,4% organische omzetgroei bij een operationele marge van 36,5% voor het lopende jaar. Verder stuurt het management sterk aan om de schuldmaatstaf (netto schuld / EBITDA) te verlagen naar 3,0 aan het einde van dit jaar. Momenteel is deze schuldmaatstaf nog 3,5. Verder zullen de kosten in 2019 meer normaliseren.

Wij zijn positief over de strategie van Intertrust. Wij zien op veel vlakken verbetering optreden. Met name de focus op schuldafbouw vinden wij prettig. Het maakt op den duur de weg vrij voor kapitaalteruggave aan aandeelhouders. De organische omzetdoelstelling van 3 tot 5% biedt ruimte om de analistenverwachting van 3,4% te verslaan, wat een mogelijke verdere herwaardering van het aandeel kan uitlokken.