Aandeelhouders Novartis ontvangen aandelen Alcon

Houders van aandelen Novartis (per 8 april) hebben op 11 april in hun portefeuille een belang in Alcon ontvangen. Voor iedere vijf aandelen Novartis werd één nieuw aandeel Alcon uitgereikt. Op deze wijze is de oogzorgdivisie Alcon voor 100% afgesplitst van Novartis. De waarde van het aandeel Alcon schommelde op 11 april rond de CHF 56 per aandeel.

Op het aandeel Alcon hebben wij geen opinie en de verwachting is dat we op korte termijn ook geen opinievorming starten. In onze adviesdienstverlening kunnen wij alleen die aandelen van advies voorzien waarop we een opinie hebben.

Om beleggers een indicatie te geven over hoe andere marktpartijen naar het aandeel Alcon kijken, melden wij algemene informatie van dataprovider Bloomberg. Analisten denken gemengd over het aandeel. Het gemiddelde koersdoel van de door Bloomberg geraadpleegde analisten is CHF 57, 00. Er zijn 8 neutrale opinies afgeven, één negatieve opinie en twee positieve opinies.

Het aandeel Alcon handelt momenteel op 25 maal de winst per aandeel voor 2020 en dat wordt aan de pittige kant gevonden. Voor de beursgang rekenden analisten met een aandelenkoers van rond de CHF 45. Daar staat de huidige koers van CHF 56 flink boven. Met het koersdoel van CHF 57 trekt de markt de conclusie dat er weinig opwaarts koerspotentieel resteert voor het aandeel Alcon.