Ageas brengt goede verzekeringsresultaten | Koersdoelverlaging drukt op Umicore

Kort na half twaalf noteert de BEL20 op 3.466,40 punten (-0,82%). De korte stijgerslijst wordt aangevoerd door Cofinimmo (+1,44% tot 112,60 euro). Binnen de lange lijst van dalers (16/20) gaat Umicore 'op kop'. Het aandeel van de materialengroep verliest 2,6% en duikt onder de 30 euro. Bij Credit Suisse bevestigt men deze morgen het 'underperform'-advies, maar schroeft men het koersdoel nog eens wat bij naar 27 euro (was 28 euro). Volgens analist Hampshire-Waugh zijn er structurele problemen bij de onderneming, meer specifiek op het vlak van de batterijmaterialen-business die voor het bedrijf van materieel belang is. Verzekeraar Ageas (-1,3% tot 44,68 euro) publiceerde deze morgen de resultaten over het eerste kalenderkwartaal van 2019. Volgens Kempen-analist De Wit is het netto verzekeringsresultaat van 257,9 miljoen euro met dank aan de Aziatische activiteiten ruimschoots boven de consensusverwachting. Binnen de regio´s presteerden Azië en Continentaal Europa (buiten België en het VK) goed.  

Na een hersteldagje gisteren (+1,25% tot 3.495,15 punten) vervolgt de index deze morgen helaas het dalingspad waar we ons de laatste twee weken op bevinden. Met de zorgen rond de handelsspanningen raakt het hoogste slot van 2019 (3.860,17 punten op 16/04) steeds verder uit beeld.

Ageas (-1,3% tot 44,68 euro) realiseerde een netto verzekeringsresultaat van 257,9 miljoen euro, 5% boven de consensusverwachting. Gedreven door de mooie meerwaarden steeg het verzekeringsresultaat binnen de Aziatische activiteiten met 53% ten opzichte van Q1 2018 en dit was 31,2% boven de verwachting (respectievelijk 147 miljoen euro vs. 112 miljoen euro consensus). De Wit acht echter de waardering voor Ageas met een vrije kasstroom rendement van rond de 6 procent geen koopje en houdt om die reden zijn houdenadvies en koersdoel van 46 euro ongewijzigd. U leest hier meer over onze kijk op de kwartaalresultaten.

Buiten de koersdoelverlaging van Credit Suisse op Umicore is er nog een aandeel dat last heeft van een verlaging van de 'price target', namelijk Ontex (-1% tot 15,77 euro). Bij KBC Securities trimt analist Alan Vandenberghe het koersdoel voor het aandeel van de luierfabrikant bij van 18 naar 16,50 euro. Vandenberghe laat het houdenadvies ongewijzigd. De strategische review van Ontex leverde wat hem betreft geen echte concrete positieve verrassingen op, maar slechts meer van hetzelfde. T2G (Target to Growth) is wat Vandenberghe betreft geen evolutie, maar feitelijk wat men bij andere bedrijven de 'normale gang van zaken zou noemen'. Het raamwerk wijst feitelijk naar niet veel meer dan lagere verwachte groei, in combinatie met structureel hogere kapitaalinvesteringen. Niet echt iets om zeer enthousiast over te worden.