Barco en Argenx hoger op onveranderde BEL20

Na een goed uur handel noteert de BEL20 nagenoeg onveranderd aan het slot van gisteren. De index laat een beperkte plus zien van 0,02% en komt zo uit op 3.495,11 punten. De sterkste stijgers vandaag zijn met voorsprong Barco (+4,33%) en Argenx (+3,05%). Barco wordt gedreven door een koersdoelverhoging door ING, terwijl Argenx hoger gaat dankzij een R&D-update. Onderaan is Umicore (-0,90%) de drager van de rode lantaarn.

Koploper in de Brusselse sterindex vandaag is Barco (+4,33% tot 164,00 euro). De beeldvormingsproducent uit Kortrijk geniet van een koersdoelverhoging door ING. De analisten daar trekken het koersdoel op van 150,00 naar 200,00 bij een ongewijzigd koopadvies. ING voorziet een hogere groei voor de komende jaren. De gemiddelde autonome groei werd opwaarts bijgesteld van 5 tot 7 procent. Barco heeft het de voorbije jaren al goed gedaan en volgens de analisten van ING is deze groei nog niet voorbij. Beleggers reageren positief en duwen het aandeel ruim 4 procent hoger.

Ook Argenx (+3,05% tot 121,60 euro) doet het zeer goed deze ochtend. Het biotechbedrijf lichtte in een persbericht deze ochtend al een tipje van de sluier over de inhoud van de R&D-update die later deze namiddag plaatsvindt in New York. Tijdens deze meeting doet Argenx de langetermijnstrategie uit de doeken voor de investeerders.

Samengevat wil het bedrijf in 2021 haar eerste middel op de markt hebben. Dit zal efgartigimod moeten zijn, een medicijn voor patiënten met de spierziekte myasthenia gravis en al lange tijd gelabeld als ‘goudhaantje’. Daarnaast loopt de samenwerking met Janssen Pharmaceutica voor de verdere ontwikkeling van cusatuzumab (ARGX_110), een middel tegen Leukemie, zeer vlot. De nieuwe fase 2-studie zal dit jaar nog starten. Nadien zal het medicijn ook voor andere bloedkankers getest worden. Tot slot wil het bedrijf aan de huidige pijplijn nog twee nieuwe kandidaatmedicijnen toevoegen. ARGX-117 moet een medicijn tegen bloedziektes en leveraandoeningen worden. ARGX-118 is bedoeld voor ontstekingsziektes in de longwegen.

Een mooie update waar het bedrijf later vandaag gedetailleerder op ingaat. Beleggers reageren alvast positief en duwen het aandeel ruim 3 procent hoger.