BEL 20 half procent lager | Opnieuw een dame in top Van de Velde

Kort voor de klok van twaalf uur noteert de BEL20 op 3.636 punten (-0,5%). Galapagos (+0,76% tot 90,42 euro) gaat op kop, op de voet gevolgd door Colruyt en Proximus. Staalproducent Aperam (-3,56% tot 27,11 euro) draagt de rode lantaarn binnen de index. Veel richtinggevend nieuws van de grote namen valt er niet te rapen voor het moment. Enkele matige macrocijfer drukken op het beleggerssentiment deze morgen. Voorts kwamen verschillende namen met enkele personele wijzigingen, waaronder lingeriefabrikant Van de Velde. Nadat afgelopen december al Marleen Vaesen werd benoemd tot CEO, treedt er nu (indien de aandeelhouders akkoord gaan) opnieuw een dame toe tot de top van bedrijf. Het bedrijf is voornemens mevrouw Isabelle Maes te benoemen als bestuurder.

Net als de meeste andere Europese aandelenindices, noteert ook de BEL20 wat lager deze morgen. Teleurstellende cijfer vanuit de Duitse en Franse inkoopmanagersindices drukken op het sentiment deze morgen. Won de euro eerder deze week nog wat terrein vs. dollar omwille van de tamme taal door FED-baas Powell - deze morgen gaat de EUR/USD opnieuw wat naar beneden (aldus een sterkere dollar vs. euro) richting 1,13.

Bij de besluitenlijst voor de aandeelhoudersvergadering die is gepland voor Van de Velde (+1,37% tot 29,70 euro) valt te lezen een voorstel tot goedkeuring van benoeming van mevrouw Isabelle Maes als bestuurder. Maes werkte hiervoor bij Lotus Bakeries als CFO, maar legde in 2017 haar functie neer omwille van persoonlijke redenen. Zij werd toen CEO van de nieuwe afdeling 'Natural Foods' aldaar. Eind vorig jaar verving Marleen Vaesen Erwin van Laethem als CEO bij Van de Velde. Meer women in power dus bij de lingeriefabrikant.

Er werden vandaag meer personele wijzigingen wereldkundig gemaakt. Zo is bij Telenet (-0,23% tot 42,80 euro) Enrique Rodriguez (welke werkzaam is bij grootaandeelhouder Liberty Global) voorgedragen als bestuurder en maakt in de Raad van Bestuur bij Umicore (-0,39% tot 40,84 euro) Colin Hall plaats voor Laurent Raets. Biede heren zijn geen onbekenden voor elkaar en werken samen bij holding GBL (welke 9 procent van Umicore in handen heeft).