BEL20 levert kwart procent in

Ook op deze tweede handelsdag van het nieuwe jaar zien we een rode Brusselse beurs. De BEL20 levert rond de klok van half twaalf 0,26% in en noteert nu op 3.214,86 punten. Gisteren drukte onrust over de Chinese economie op de beurzen. Deze onrust wordt vandaag nog eens kracht bijgezet door een waarschuwing van Apple, waarvan de oorzaak voornamelijk aan de Chinese markt wordt toegewezen. Een extra signaal dat de Chinese economie verder afkoelt.

Gisteren sloot de BEL20 de eerste handelsdag van het nieuwe jaar 0,63 procent lager af. Het volgde hiermee de lijn van de overige Europese beurzen. Die reageerden op negatieve macro-economische berichten uit China waar de industriële activiteit vertraagde. Vandaag wordt die bezorgdheid om de Chinese economie nog eens kracht bijgezet daar de omzetwaarschuwing van Apple. Het management wijt de waarschuwing bijna hoofdzakelijk aan de Chinese markt. Dit is een extra signaal dat de Chinese economie verder afkoelt. Meer info over de waarschuwing van Apple leest u hier.

Dit alles resulteerde opnieuw in een lagere opening voor de BEL20. De Brusselse sterindex noteert kort voor de middag een kwart procent lager. Slechts drie indexnamen weten in de plus te noteren, met Telenet (+0,79%) als sterkste stijger. Aan de andere kant van spectrum laten Galapagos (-1,64%), Umicore (-1,61%) en Solvay (-1,49%) de sterkste dalingen zien, al blijven deze eerder beperkt.