BEL20 levert procent in

Rond de klok van half twaalf levert de BEL20 een kleine procent in en de index noteert nu op 3.618,22 punten. Sterkste dalers zijn Umicore (-4,32%) en Engie (-4,02%), dat ex-dividend noteert. Maar ook Solvay (-3,04%), Argenx (-2,63%) en Galapagos (-2,14%) leveren in. Bovenaan weten Proximus (+2,35%) en ING (2,03%) wel het hoofd boven water te houden met een plus van ruim twee procent. Op de brede markt is er een koersdoelverlaging voor Van de Velde.

Geen al te beste dag voor de Brusselse beurs vandaag, de BEL20 gaat er bijna een procent op achteruit. De Italiaanse overheidsbegroting zorgt nog steeds voor heel wat druk op de markten. De stijging van de Italiaanse rente weegt door op de aandelenmarkten. Het is dus uitkijken wat de kwartaalcijfers teweeg gaan brengen. Het cijferseizoen zal stilaan op gang komen.

KBC Securties heeft vandaag een koersdoelverlaging voor Van de Velde klaar. Bij een ongewijzigd houdenadvies wordt het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 32,50 tot 26,00 euro. Analist Sips verwacht een lichte omzetdaling in 2018 die zal resulteren in een forse winstdaling. Enerzijds zijn er de moeilijke marktomstandigheden in de modewereld, anderzijds heeft de lingeriefabrikant stevig geïnvesteerd om toekomstige groei te bevorderen. Deze koersdoelverlaging heeft nog geen impact op de koers, momenteel noteert het aandeel onveranderd op 24,25 euro.