BEL20 fietst richting volledig groene week

Op de laatste handelsdag van deze week wint de BEL20 na een goed uur handel 0,33% en noteert nu op 3.704,53 punten. Dit is in lijn met overige Europese indices. Argenx (+5,57%) is de sterkste stijger vandaag, gevolgd door AB InBev (+0,92%) en Umicore (+0,81%). Onderaan sluit Sofina (-2,72%) de rij. De holding kondigde aan voor de tweede maal te investeren in het Chinese bedrijf Miss Fresh.

Een uur na het luiden van de openingsbel gaat de BEL20 opnieuw in de plus. Het zou de vijfde stijgingsdag op rij zijn. Opmerkelijk, want deze streak volgt op een reeks van acht dalende dagen. De stijgingen zijn vooral gedreven door de biotechspelers. Met als uitsteker uiteraard Galapagos dat deze week ruim een vijfde meer waard werd en nu voor het eerst boven de 100 euro noteert. Vandaag is die andere biotechspeler Argenx (+5,57% tot 81,50 euro) dan weer de sterkste stijger in de Brusselse sterindex.

Sofina (-2,49% tot 164,80 euro) heeft bekend gemaakt opnieuw te investeren in het Chinese onlinebedrijf Miss Fresh. Het bedrijf is gespecialiseerd in de online verkoop en levering van verse voedingsproducten en is actief in twintig Chinese steden. Het is al de tweede keer dat Sofina investeert in Miss Fresh. Begin dit jaar investeerde de holding reeds 500 miljoen dollar in het bedrijf, goed voor een belang van 2,3 procent. Dit belang wordt nu vergroot, al is nog niet bekend over welke bedragen het gaat. Deze investering past in de strategie van Sofina, dat al langer de pijlen op Azië richt.