BEL20 veert wat op

Na vijf dagen op rij lager te zijn gesloten, noteert de BEL20 rond de klok van half drie op deze eerste handelsdag van de nieuwe week op een plus van 0,74% (3.562,20 punten). ING (+2,14% tot 10,67 euro) is momenteel de sterkste stijger binnen de index, gevolgd door Argenx (+1,86% tot 109,80 euro) en luierfabrikant Ontex (+1,74% tot 18,68 euro). De korte lijst van dalers (6/20) wordt 'geleid' door Proximus. Het aandeel van de telecommer verliest 0,35% (22,90 euro). Groot nieuws van de grote namen valt er niet te rapen voor het moment. Op de bredere markt zien we dat een verlaging van het koersdoel iets drukt op mediabedrijf Roularta (-1,67% tot 14,75 euro). Warehouses de Pauw (WDP) (+1,66% tot 134,40 euro) wordt een handje geholpen door analist Makar van KBC Securities. Hij verhoogt het advies voor WDP van houden naar 'accumulate' en trekt zijn koersdoel voor de vastgoedbevak fors op van 115 naar 140 euro.

Op deze eerste handelsdag van de nieuwe week maakt de BEL20 na vijf dalingsdagen een goede poging het tij te keren. ING gaat fier op kop. Afgelopen week gingen koersen van verschillende banken in mineur na de berichtgeving rond witwassen van geld via Rusland.

Analist Ruben Devos bij KBC Securities verlaagt zijn koersdoel voor Roularta van 17,50 euro naar 16 euro. Devos acht de kans momenteel kleiner dan enige tijd geleden dat een beursexit voor Roularta aanstaande is. Om deze reden is zijn waarderingsmodel nu 50/50 op basis van een zogenaamde SOTP (Sum of the parts: Wat zijn alle onderdelen van Roularta in zijn geheel waard?) en anderzijds DCF (Discount Cashflow Model: Wat is de huidige contante waarde op vandaag van alle toekomstige kasstromen van het bedrijf?). Op deze wijze komt Devos tot een slotoordeel van 16 euro.

Rond WDP komt collega-analist Makar van KBC Securities met een veelzeggende update onder de titel 'Price is what you pay, value is what you get'. Wellicht komen deze woorden van Buffett u bekend voor. Er zit wat betreft Makar nog rek naar boven in de koers van de vastgoedbevak. De sterke balans van WDP zorgt ervoor dat een kapitaalvergroting voor WDP niet nodig is en garandeert volgens hem een sterke groei van de winst per aandeel voor de komende jaren. WDP profiteert van robuuste groei in Nederland en Roemenië. De combinatie van een sterke balans, gedisciplineerde kapitaal-allocatie en uitstekende operationele uitvoering zorgen voor een goede visibiliteit op de gang van zaken. Het zorgt ervoor dat Makar gelooft dat WDP zijn groei-objectieven voor 2019-2023 kan realiseren zonder de noodzaak om de balansstructuur te herzien (lees: kapitaalverhoging). Hij trekt zijn koersdoel op van 115 naar 140 euro.