Bescheiden plus voor BEL20 | Kepler duwt Argenx hoger

In het kort:

  • Lichte stijging BEL20 (+0,25% tot 3.510,24 punten)
  • Koopadvies voor Argenx
  • GBL verkoopt opnieuw wat Adidas

Hoewel de meeste Europese aandelenindices lager openden, zijn rond de klok van elf uur veel openingsverliezen weggewerkt. Met een stijging van een kwart procent blijft de BEL20 nipt boven de 3.500 punten. Biotechbedrijf Argenx (+4,21% tot 111,50) is de onbewiste leider deze morgen, gevolgd door Aperam (+0,81% tot 23,64 euro) en telecommer Proximus (+0,2% tot 26,6 euro).

Koopadvies van Kepler voor Argenx

Een aardige beursdag voor beleggers in het Gentse Argenx. Kepler-analist Damien Choplain start de opvolging van het aandeel met een koopadvies en een koersdoel van 140 euro. Choplain wijst in zijn toelichting op de veelbelovende portfolio van kandidaat-medicijnen en de overeenkomsten tussen Argenx en andere farmabedrijven, waaronder Janssen en Abbvie. Binnen de portfolio heeft efgartigimod (spierziekte MG) volgens Choplain goede papieren. Hij schat de kans op succes in op 80 procent en daarmee heeft efgargtigimod het potentieel om bestaande behandeling van auto-immunziektes van tafel te vegen. Als kers op de taart geeft Choplain aan dat in zijn optiek Argenx een mooie overnameprooi is. Argenx staat bij ons oop op de kooplijst (koersdoel 150 euro).

GBL verkoopt opnieuw belang in Adidas

Nadat GBL enige tijd geleden hun positie in Adidas al wat bijtrimde tot 7,5 procent (nadat hun positie ten gevolgd van een vernietiging van eigen aandelen door Adidas was opgelopen tot 7,8 procent), heeft het nu met hulp van zakenbank Goldman Sachs circa 1,4 miljoen aandelen verkocht tegen 257,5 euro volgens Bloomberg. Uitgaande van 1,4 miljoen stukken tegen 257,5 euro betekent een waarde van 360,5 miljoen euro. Daarmee zou hun positie in de fabrikant van onder meer sportschoenen zijn verkleind tot circa 6,8 procent. De verkoop voedt de oorlogskas van GBL. Deze middelen zouden eventueel kunnen worden aangewend voor nieuwe investeringen, bestaande participaties te verhogen of eigen aandelen in te kopen. Wij hebben een neutral advies op GBL en een koersdoel van 89 euro.