Brusselse beurs kleurt rood

Twee uur na het luiden van de openingsbel gaat de BEL20, net als gisteren, in de min. De index verliest 0,84% en komt nu uit op 3.453,61 punten. Nagenoeg alle indexnamen noteren in het rood vandaag, enkel Cofinimmo (+0,18%) en Telenet (+0,09%) weten het hoofd nipt boven water te houden. De Sterkste stijgers zijn Bpost (-2,80%), ING (-1,68%) en Ontex (-1,63%).

Rond de klok van elf uur zien we opnieuw een rode Brusselse beurs. De week begon nochtans goed nadat er afgelopen weekend verzoende taal tussen de VS en China werd gesproken. De zorgen om de handelsoorlog konden voor even in de koelkast en dit zorgde maandag voor een groen golf op de financiële markten. Maar de dag nadien was het al gedaan met de pret. Het steeds kleiner wordend verschil tussen de lange en korte rente in de VS zorgt voor rode beurzen. De BEL20 leverde dinsdag, na de mooie winst van een dag eerder, opnieuw 1,24 procent in en ook vandaag gaat de sterindex er na goed twee uur handel een kleine procent op achteruit.

Telenet houdt vandaag in Londen een beleggersdag. In aanloop hiervan kwam het telecombedrijf met een update naar buiten. Telenet stelt goed op weg te zijn om de doelstellingen uit het driejarenplan van 2015-2018 te halen. Het doel was om een gemiddelde winstgroei van 6 à 7 procent te realiseren, en het ziet ernaar uit dat dit gehaald zal worden. Er wordt ook al een tipje van de sluier gelicht over het nieuwe driejarenplan van 2018-2021, dat vandaag zal worden voorgesteld. Hier wordt gemikt op een jaarlijkse groei van de vrije operationele kasstroom van 6,5 à 8 procent. Deze nieuwe doelstelling benadrukt dat Telenet een solide kasstroomgroei verwacht. Daarnaast kondigt het bedrijf aan 50 tot 70 procent van de vrije kasstroom uit te keren via dividenden. Voor verdere details is het de beleggersdag afwachten. Momenteel noteert het aandeel quasi onveranderd ten opzichte van het slot van gisteren.