CEO Nutrien zeer optimistisch over kunstmestmarkt

Zware tijden zijn achter de rug, beleggingscasus blijft aantrekkelijk.

CEO Chuck Magro van Nutrien schetste woensdag positieve vooruitzichten tijdens een conferentie voor analisten. Op meerdere vlakken binnen de kunstmestmarkt zijn de fundamenten volgens Magro langzaamaan aan het verbeteren. De zware tijden zijn volgens hem achter de rug.

Zo is de markt voor kunstmest op basis van stikstof volgens hem aan het verkrappen. Maar hij is vooral positief over de markt voor potas (kaliumcarbionaat). Hierbij gaf hij dat de onderneming rekening houdt met een recordvraag naar potas in 2018, dankzij een sterke vraag vanuit bijna alle belangrijke regio’s. Over de fundamenten na 2019 is de CEO zeer optimistisch en hij voorziet een mogelijk zeer krappe markt tot 2020-2022. Daarnaast gaf Magro aan te kijken naar mogelijke overnames in Brazilië.

Positief op Nutrien

Wij zijn positief op Nutrien omdat wij verbeteringen verwachten van de prijzen voor kunstmest. Daarnaast ligt Nutrien volgens de CEO voor op schema om € 500 miljoen per jaar aan synergievoordelen te realiseren uit de fusie tussen Potash en Agrium. Dit zal naar verwachting resulteren in toenemende vrijekasstromen over de komende jaren. Wij hebben een koersdoel van $ 65,- op het aandeel. Dit impliceert tegen de slotkoers van woensdagavond een koerspotentieel van 16%, naast een verwachtdividend rendement van 2,8% over komende twaalf maanden op basis van de analistenconsensus volgens Bloomberg.