Datacenter-exploitant Equinix groeit gestaag door

Uniek vastgoedbedrijf bevestigt sterke omzetgroei maar kampt met valuta-tegenwind.

Het Amerikaanse vastgoedbedrijf Equinix (-0,2%) maakte gisteren nabeurs de tweede kwartaalresultaten bekend. De winstmaatstaf EBITDA kwam het afgelopen kwartaal uit op $ 604 miljoen en dat was iets beter dan de analistenverwachting van $ 586 miljoen. De afgegeven doelstellingen voor 2018 werden ietsjes neerwaarts bijgesteld door het management. De omzetgroei voor geheel 2018 zal uitkomen op 16%, de EBITDA-winst neemt 17% toe. De relatief sterke dollar is een plaag voor Equinix omdat grofweg 50% van de omzet afkomstig is van buiten de VS. Overall vinden wij de cijfers prima maar niet opzienbarend.

Equinix breidt marktpositie uit

Wat steeds duidelijker wordt is dat Equinix is dé dominante mondiale speler op het gebied van het uitbaten van datacentra aan het worden is. Er is een recordaantal aan nieuwe opdrachten binnengehaald en het bedrijf ontgint nieuwe groeigebieden succesvol. Dat gaat de winstgroei de komende tijd opvoeren. Het samenwerken met grote partners als bijvoorbeeld Amazon biedt veel toegevoegde waarde en schaalvoordelen. Voor de komende vijf jaar wordt een organische omzetgroei van 8% tot 10% op jaarbasis voorzien door het management en ligt er een strak omlijnd investeringsplan.

Overzichtelijke beleggingscasus bij Equinix

Wij vinden Equinix aantrekkelijk qua beleggingscasus mede vanwege het meer voorspelbare karakter, de dominante en unieke positie in haar eindmarkten. Bijna de helft van de grootste Amerikaanse bedrijven (Fortune 500) is klant bij Equinix. Wij hanteren een neutrale opinie met een $ 500,- koersdoel. De huidige koers staat op $ 448.-.