ESPN is een positieve verrassing voor Walt Disney

Ondanks tegenvallende cijfers hebben wij een positieve afdronk van de kwartaalresultaten.

De gisteren door Walt Disney gepubliceerde derdekwartaalresultaten (gebroken boekjaar) waren licht teleurstellend. De filmmaker en aanbieder van tv-zenders boekte een geschoonde nettowinst per aandeel van $ 1,87. Analisten hadden gemiddeld gerekend op $ 1,95. Ook de omzet bleef iets achter bij de verwachtingen: $ 15,2 miljard versus $ 15,3 miljard.

Merchandising en films drukken op resultaten

De tegenvallers zaten vooral in een tegenvallende omzetgroei en operationele winst binnen het segment dat consumentenproducten maakt. En daarnaast schreef Disney $ 100 miljoen af omdat het de productie van twee animatiefilms annuleerde.

Positief was dat de daling in het aantal abonnees bij de tv-zenders minder groot was met een afname van 2%. In de eerdere vijf kwartalen was deze daling 3% of meer. Sportzender ESPN verraste in positieve zin. CEO Bob Iger liet weten dat de daling van het aantal ESPN-abonnees een verbetering toont. Beleggers reageerden hier positief op in de nabeurshandel. Vooral ESPN+, een online streamingsdienst, deed het beter dan verwacht.

Het management blijft gefocust op het uitrollen van een videostreamingproduct welke eind 2019 op de markt moet verschijnen. Hierbij heeft het ook aangegeven te willen blijven investeren.

Belangrijkste trends positief

Ondanks dat de cijfers over het kwartaal licht tegenvielen, zijn er binnen de belangrijkste activiteiten positieve trends te bespeuren die ons voldoende comfort geven. Wij herhalen dan ook onze positieve opinie op het aandeel Walt Disney.