Intertrust krijgt vertrouwen van beleggers

Beleggers waren positief verrast over de organische omzetgroei van Intertrust over het vierde kwartaal. Dat bleek uit een bijeenkomst afgelopen week die de analisten van Kempen & Co hadden georganiseerd tussen het management en aandeelhouders.

Organische omzetgroei en strategie scheppen vertrouwen

Met de organische omzetgroei over het vierde kwartaal heeft Intertrust nu zes kwartalen op rij een stabiele groei gerealiseerd met een positieve kasstroomgeneratie en dat schept vertrouwen. Het management denkt dat deze trend voortgezet kan worden en mikt op een organische omzetgroei van 3% tot 5%. Wij denken dat de daadwerkelijk autonome omzetgroei dichter bij 5% zal liggen dan 3%.

Ook blijken beleggers erg veel vertrouwen te hebben in het management, als het gaat om het maken van de juiste investeringen. In markten waar Intertrust nog onvoldoende aanwezig is, zoals de VS en Azië, doet de onderneming selectief overnames. Dat draagt bij aan groei op de langere termijn. Om dit mogelijk te houden, lijken de belangrijkste aandeelhouders bereid in te leveren op het dividend. Het management krijgt daarmee meer flexibiliteit om te kunnen investeren. Een dividendverlaging is daarmee een scenario om rekening mee te houden. Mogelijk dat de focus dan meer op aandeleninkoop zal komen te liggen, wat meer flexibiliteit biedt.

Aanwezigheid Elliott zorgt niet voor nervositeit

De olifant in de kamer –het recent genomen aandelenbelang door activistische aandeelhouder Elliott – maakt beleggers over het algemeen niet nerveus. Het management opereert naar tevredenheid van aandeelhouders en disruptieve reorganisaties zijn daardoor niet te verwachten. Het lijkt erop dat de deelname van Elliott vooral een blijk van vertrouwen is. Volgens het management zijn er geen gesprekken geweest met Elliott voordat het belang bekendgemaakt werd.

Toch is er nog wat onzekerheid onder beleggers. Deze concentreert zich vooral op de winstgevendheid voor het komende jaar. Een daling van de omzet van de Nederlandse activiteiten zou hieraan ten grondslag liggen. En dat kan druk geven op de winstmarge. Wij verwachten dat dit mee zal vallen. Over 2018 was het effect op de marge van de Nederlandse activiteiten beperkt en de concurrentie van Intertrust heeft te kampen met operationele uitdagingen. Dat kan Intertrust in de kaart spelen.

Positieve opinie

De krachtige operationele performance van het management in combinatie met de in onze ogen conservatieve verwachtingen en een relatief defensieve profiel van de onderneming maakt ons enthousiast over de onderneming. Daarnaast vinden wij het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd en voorzien bij een koersdoel van € 23,- bijna 40% koerspotentieel. Wij handhaven de positieve opinie op het aandeel.