Nestlé verrast met sterke omzetgroei

Voedingsreus Nestle (+1,0%) produceerde een sterk eerste kwartaal qua organische omzet. De omzetgroei lag op 3,4% en dat was aanzienlijk beter dan de analistenverwachting van 2,8%. Verder is het fraai dat er een goede mix is van omzetvolumestijging (+2,2%) en prijsstijgingen (+1,2%).  

Qua landen en regio’s zijn er diverse positieve zaken te melden. Europa draait qua omzet een stuk boven verwachting. Bijzonder sterk presteerde Brazilië, waar Nestlé zelfs een dubbelcijferige omzetgroei behaalde. Eenzelfde sterke omzettrend zagen wij ook deze morgen terug bij concurrent Unilever. Mogelijk dat bierproducent AB InBev, met grote belangen in het land, mee kan profiteren van aantrekkende consumentenbestedingen. Als laatste melden we dat Nestlé een voortgaand goed momentum voorziet in China en de VS.

Over geheel 2019 is het management positief gestemd. Maatregelen in China en Noord-Amerika gaan voor verdere omzetgroeiversnelling zorgen. Het vertrouwen in de gestelde doelen voor 2020, onder andere een jaarlijkse identieke omzetgroei van 4% tot 6%, neemt bij analisten toe.  

Beleggingscasus komt op stoom – waardering is te stevig

Wij houden een negatieve opinie op het aandeel Nestlé vanwege de te pittige waardering. Maar we zijn wel onder de indruk van de stappen die het concern zet. De beleggingscasus verbetert zich op vele fronten: omzetgroei, goede strategie en kostenbesparingen. Wij raken duidelijk meer gecharmeerd van deze casus en het aandeel is bij een koerscorrectie zeker interessant om op te nemen. Echter nu vinden wij het aandeel te duur.