Ontex hoger na koopadvies | Handel in Recticel opgeschort

Rond het middaguur gaat de BEL20 er 0,16% op vooruit tot 3.853,09 punten. Het is voornamelijk Ontex (+4,85%) die de Brusselse sterindex hoger duwt. De luierfabrikant profiteert van een koopadvies door beurshuis Kepler Cheuvreux. Ook Telenet (+1,65%) en ING (+1,34%) gaan vandaag hoger. Onderaan zijn Argenx (-1,77%) en Proximus (-1,74%) de grootste dalers. Op de brede markt werd de handel in het aandeel Recticel (+20,81%) opgeschort na een bod op de isolatieafdeling.

Het aandeel van Ontex (+4,85% tot 19,66 euro) gaat hoger vandaag. De luierfabrikant geniet van een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Het Franse beurshuis trekt het huidige houdenadvies op naar een koopadvies. Het koersdoel stijgt mee van 20,00 naar 25,00 euro. Volgens de analisten van Kepler neemt het risico op margedruk af omdat de inputkosten stabiliseren. Daarnaast wordt er bespaart op andere kosten. Er is ook beterschap in zicht voor de Braziliaanse vestiging. Daar had Ontex het de vorige jaren knap lastig, maar dankzij een betere macro-economische situatie verbetert deze moeilijke situatie het komende jaar. Kepler verwacht lagere kosten en een verbeterd commercieel aanbod. Beleggers reageren positief op deze adviesverhoging en duwen het aandeel ruim 4 procent hoger.

Op de brede markt werd de handel in het aandeel Recticel (+20,81% tot 9,00 euro) geschorst door marktoezichthouder FSMA. Dit op vraag van Recticel zelf tot ze een persbericht hebben uitgestuurd. De schuimrubberproducent heeft een bod ontvangen van het Ierse Kingspan voor haar isolatieafdeling, dat meldde Kingspan in een persbericht. Kingspan biedt 700 miljoen euro voor de divisies isolatiemateriaal en soepelschuim. De activiteiten van de divisie soepelschuim zouden evenwel meteen doorverkocht worden aan een derde partij. Het is hen dus enkel om de isolatietak te doen. Momenteel is enkel geweten dat het bod is uitgebracht, de raad van bestuur van Recticel moet zich nog buigen over het bod. Op het moment van schorsing had het aandeel al een opwaartse rit gemaakt van ruim 20 procent.