Telecombedrijf Orange Belgium is goed gepositioneerd voor omzetgroei

Orange Belgium is een van de drie Belgische telecomaanbieders. De tak ‘mobiele telefoniediensten’ bepaalt voor 77% de omzet. Internet & tv zorgt voor 8% en de verkoop van apparatuur draagt ook nog eens 10% bij. België is de belangrijkste eindmarkt waar het concern circa 98% van zijn EBITDA-winst behaalt. Wij hebben een positieve opinie op het aandeel Orange Belgium met een koersdoel van € 24,-. Daarbij identificeren wij diverse aanjagers binnen deze beleggingscasus. 

Vergroting marktaandeel

Orange Belgium is in staat om zijn diensten 10% tot 15% goedkoper aan te bieden dan de concurrentie en zorgt voor. Bovendien biedt nieuwe regelgeving voor het gebruik van kabelnetwerken in België meer afzetmogelijkheden voor Orange Belgium. De introductie van een nieuwe broadbanddienst door Orange komende zomer is veelbelovend. Mede op basis hiervan verwachten wij dat het concern zijn marktaandeel van mobiele abonnementen 2% procentpunt en internet 5,5 procentpunt kan laten groeien de komende vijf jaar.

Verbetering winstgevendheid

Bij de diensten (internet, tv, vaste lijn telefonie) zal de winstgevendheid verbeteren. Hier werd over 2018 nog een forse misser genoteerd (EBITDA- € 16 miljoen). Wij rekenen op lagere kosten bij de kabelactiviteiten, minder klanten die overstappen naar de concurrent en minder hoge investeringen in 2019. Dit leidt tot een hogere winstgevendheid.  

Wij zijn van mening dat door een verwachte hogere EBITDA-winst en lagere kapitaaluitgaven in 2019 en 2020 de analistenramingen momenteel (te) conservatief zijn. De gemiddelde vrije kasstroomverwachting voor 2019 en 2020 schatten wij circa +10% en +22% hoger in dan het marktgemiddelde. En dit biedt opwaarts koerspotentieel.

Aantrekkelijke waardering

Orange Belgium is met een verwacht vrije kasstroomrendement van 9,5% over 2019 aantrekkelijk gewaardeerd. We merken op dat het concern bijna schuldenvrij is en uitstekend is gepositioneerd voor winstgroei. De zorg van beleggers over toetreding van een eventuele vierde (nieuwe) concurrent in het Belgisch telecomlandschap vinden wij overdreven en drukt de koers onnodig. Wij achten de kans klein (10%) dat een nieuwe marktpartij op de markt komt. (Meer) zekerheid hierover kan tot een herwaardering van het aandeel leiden.