Roche ziet jaar rooskleuriger in na sterk kwartaal

Roche verraste analisten woensdagochtend met beter dan verwachte omzetresultaten over het eerste kwartaal. De Zwitserse biotechfarmaceut rapporteerde een kwartaalomzet van CHF 14,83 miljard. Een stevige toename van 8% die meer dan CHF 600 miljoen boven de analistenconsensus lag.

De positieve verrassing was voornamelijk te danken aan sterke verkoopcijfers van CHF 11,93 miljard van de farmaceutische divisie. Deze boekte een dikke omzetgroei van 10,0%, geschoond voor valuta-effecten. Dat is 7% hoger dan de gemiddelde analistenverwachting. De sterke resultaten uit de farmaceutische divisie compenseerden voor tegenvallende groei binnen de diagnostiektak van Roche. Deze viel 5% lager uit dan verwacht met CHF 2,90 miljard.

Nieuwe medicijnen aanjager groei

Wij vinden het vooral positief dat de beter dan verwachte resultaten aangejaagd werden door veelbelovende nieuwe medicijnen. Met MS-medicijn Ocrevus boekte Roche een 15% beter verkoopresultaat dan verwacht van CHF 836 miljoen. De omzet van borstkankermedicijn Perjeta kwam uit op CHF 868 miljoen (11% beter dan verwacht). Hemofilie-medicijn Hemlibra boekte omzetcijfers van CHF 219 miljoen (62% boven verwachting) en Tecentriq dat ingezet wordt bij immuno-oncologische behandelingen zag de omzet 21% boven verwachting uitkomen op CHF 336 miljoen.

Vooruitkijkend ziet het management van Roche het jaar rooskleuriger tegemoet. Deze verhoogde de verwachtingen van circa 1-5% winst- en omzetgroei naar circa 3-7% winst- en omzetgroei. Ondanks deze mooie woorden waren beleggers niet erg onder de indruk. Het aandeel noteerde woensdagochtend slechts een fractie hoger. Voor oudere medicijnen wordt door verschillende analisten meer concurrentie verwacht van kopieën van concurrenten. Ook is het aandeel in een jaar tijd bijna 25% opgelopen en wellicht nemen sommige beleggers wat winst.

Meer in het vat bij Roche

Volgens ons zit er echter meer potentieel in de aandelenkoers. Gekeken naar waarderingsratio’s is het aandeel Roche niet duur, zelfs goedkoop. Wij blijven daarom positief over dit aandeel.