Sterke trading update duwt Barco hoger

Na goed anderhalf uur handel noteert de Brusselse sterindex 0,48% lager tot 3.841,66 punten. UCB (-3,14%), Galapagos (-2,42%) en Argenx (-2,19%) zijn de grootste dalers. Aan de andere kant van het spectrum steekt Barco (+7,51%) er bovenuit. De producent van beeldtechnologie gaat ruim hoger na een positieve trading update over het eerste kwartaal. Op de brede markt is de handel in Recticel opnieuw hervat na de schorsing van gisteren.

Barco (+7,51% tot 154,60 euro) rapporteerde deze ochtend een trading update over het eerste kwartaal, en dit was een voltreffer. De producent van beeldtechnologie kon sterke financiële cijfers voorleggen en ziet de omzet in alle drie de segmenten toenemen. De inkomende bestelling stegen met 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. De totale omzet kwam hiermee uit op 242,8 miljoen euro. Dit is een stijging van 8,4 procent en ligt 2,6 procent hoger dan de analistenconsensus. Op zich al uitstekende cijfers, maar wat de update nog beter maakt is dat er een stijging al alle divisies is waar te nemen. Door deze sterke trading update duwen beleggers het aandeel ruim 7 procent hoger.

Op de brede markt is de handel in het aandeel Recticel (-1,89% tot 8,83 euro) hervat. Gisteren schorste de FSMA op aanvraag van het bedrijf zelf de handel. Aanleiding was het bod dat het Ierse Kingspan uitbracht op de isolatie en soepelschuim divisies van Recticel. Het aandeel schoot meteen ruim 20 procent hoger waarop de handel erin opgeschort werd. Ondertussen heeft het management van Recticel laten weten het bod te analyseren. De handel werd deze ochtend hervat. In eerste instantie steeg het aandeel verder door met al snel een koerswinst van 3 procent, maar ondertussen nemen beleggers wat winst op de sterke koersstijging en staat het aandeel bijna 2 procent lager.