TKH Group ziet omzetgroei versnellen

TKH Group publiceerde dinsdagochtend de resultaten over 2018. In grote lijnen waren deze beter dan verwacht dankzij een sterke autonome omzetgroei in het vierde kwartaal van 10,2%.

Over het hele jaar steeg de omzet op autonome basis met 9,8% naar € 1,63 miljard. En dat is € 32 miljoen meer dan de gemiddelde analistenverwachting. Het bruto operationele resultaat (EBITA) kwam uit op € 185 miljoen en dat was iets beter dan verwacht. Onderaan de streep hield TKH een geschoonde nettowinst over van € 121 miljoen. Analisten rekenden op € 119 miljoen.

Omzetgroeiversnelling vierde kwartaal

Over het derde kwartaal boekte TKH nog een autonome omzetgroei van 4,0%. De geboekte resultaten duiden dus op een sterke groeiversnelling, welke onder andere te danken was aan een grote Machine Vision-order (camerasensortechnologie) binnen het industriesegment. Binnen het bouwsegment deed TKH goede zaken met oplossingen voor innovatieve parkeersystemen en infrastructuur.

Over heel 2018 haalde fabrikant van machines voor de productie van autobanden VMI 3,5% minder orders binnen, door vertragingen van projecten in de VS. Gelukkig trok het aantal orders voor VMI in het vierde kwartaal aan naar 17%.

EBITA-marge had beter gekund

Hoewel de EBITA over het jaar hoger was dan verwacht, zijn wij niet erg onder de indruk. Geschoond voor eenmalige kostenposten steeg de EBITA met 13%. We hadden een hogere EBITA en dus meer margeverbetering verwacht in verhouding tot de gerealiseerde autonome omzetgroei van 9,8%. Dit laat zien dat dat TKH maar beperkt de kosten heeft kunnen afzetten tegen toenemende opbrengsten.

Vooruitkijkend liet het management weten dat de onderneming op schema ligt om de middellangetermijndoelstellingen te halen. Het geeft aan dat het orderboek over de eerste helft van 2019 goed aandikt. Wel meldde het management dat het gaat onderzoeken of de overcapaciteit in China van de productie van glasvezelkabels weer normaliseert. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou dat druk kunnen zetten op winstmarges. Verder stelde het management een dividend voor van € 1,40 per aandeel, en dat was meer dan verwacht.

Positieve opinie

De sterke groei die TKH boekt en de prima vooruitzichten voor de middellange termijn ondersteunen onze positieve opinie op het aandeel. We voorzien een sterke jaarlijkse stijging van 14% van de vrije kasstroom tot 2023. Daarmee vinden we het aandeel tegen de huidige koersniveaus ondergewaardeerd. Ons koersdoel is € 62,- en dat impliceert een koerspotentieel van ruim 35%.