Wirecard zet ijzersterke beleggingscasus uiteen

Het aandeel Wirecard daalde maandag 12% bij een forse omzet. Wij houden het hoofd koel en zien geen reden om af te wijken van onze positieve opinie over de aanbieder van systemen en software voor online betalingsverkeer.

Short sellers in de markt

Het was maandag een bijzondere voor het aandeel Wirecard. Er was geen noemenswaardig nieuws over de onderneming en toch was een forse koersafwaardering. Een mogelijke verklaring was de toename in het aantal shortposities van 0,4% van het uitstaande aandelenkapitaal eind september naar 1,3% nu. Dat geeft aan dat meer beleggers speculeren op een koersdaling van het aandeel Wirecard in de komende tijd. Ook op de optiemarkt was er ongewoon veel activiteit rond Wirecard.

Het toegenomen aantal short sellers bij Wirecard lokt winstnemingen bij beleggers uit. Wij zijn van mening dat deze short sellers zich laten leiden door de sterke koersperformance (+89%) van het aandeel dit jaar. Het is hard gegaan maar wij zien genoeg aanknopingspunten voor een hogere koersniveau.

Wirecard presenteerde dinsdag op de Capital Markets Day de vooruitzichten tot en met 2025. Voor 2025  wordt € 710 miljard aan transactievolume voorzien, € 10 miljard aan omzet en een verwachte EBITDA (bruto bedrijfsresultaat) van € 3,3 miljard.  Dit impliceert een jaarlijks terugkerende omzetgroei van 27%. Dat is zeer sterk te noemen.

De geschetste verwachtingen zijn hoger dan onze ramingen. Wij gaan uit van € 508 miljard aan transactievolume en € 2,5 miljard aan EBITDA. Een verschil tussen onze schatting en die van Wirecard is het opbrengstpercentage bij een transactie, de zogenoemde take-rate. Met name de versnelde overschakeling naar omni channel waarbij winkel- en online-betalingen worden samengevoegd kan de winstgevendheid stuwen.

Wirecard blijft favoriet

Wij vinden Wirecard nog altijd uitermate goed gepositioneerd voor groei bij online-verkopen en de vraag naar meerdere betaalmogelijkheden door klanten. Deze groeitrends blijven in onze ogen aanhouden.

Wat betreft de short sellers merken wij op dat steeds dezelfde argumenten worden aangevoerd die bij snelgroeiende ondernemingen spelen (veel overnames en de integratie daarvan). Wij stellen dat Wirecard hier een uitstekend trackrecord heeft. Gegeven het groeiperspectief van Wirecard vinden wij het aandeel aantrekkelijk waarbij wij aangegeven dat de koers bovengemiddeld kan fluctueren.  Wij houden dan ook een positieve opinie met een koersdoel van € 225,-.